Mom, Food & Balance

13 vrouwen, een karakteristieke locatie en vele Post-its vol persoonlijke ideeën, dromen en ambities. Dat was de setting van woensdagavond 3 februari. De Mom in Balance brainstorm: Food & Balance.

Zo kwamen “meer energie” en “rust” voorbij, maar ook “lief zijn voor jezelf” en “het aanpakken van de BBB”. Na het beplakken van de sheets werd onze overkoepelende droom snel duidelijk: balans in beweging, voeding en geest. “Ja, super”. Dàt willen we allemaal. Alleen, hoe bereik je dat? Hoe overkom je de suiker opa’s, hoe tackel je die tijdsdruk, dat onterechte schuldgevoel over ‘tijd voor jezelf’? En niet te vergeten: hoe overtuigen we onze heerlijk recalcitrante ‘dat lust ik niet’ peuters? Fijn om die zo herkenbare situaties met elkaar te kunnen delen. De ene “ja, precies. Dat!” en de “oh dit herken ik” lachbuien volgden op de andere. Zwanger, kersvers of doorgewinterd, we konden allemaal een soortgelijke situatie benoemen. Mooi vond ik hoe de vraag veranderde in een uitwisseling van geniale tips: “weet je wat ik doe?” “Oh, gewoon Googlen”. “Zal ik je de naam geven?” Logisch, in een ruimte vol ervaringsdeskundigen!”

Ook Elles en de voedingsdeskundigen deelden volop mee. Zo gaf Jessica aan “maak je doel niet onbereikbaar”. Vraag jezelf af “wat is mijn droom? Wat vind ik genoeg?” We weten het wel: “je eigen mening telt. De rest zijn suggesties”. Toch fijn om het op zo’n avond weer te horen.

Kortom, een inspirerende, gezellige en veel belovende bijeenkomst. Met waardevolle informatie voor de trainers. Die nu hard aan de slag zijn om onze behoefte om te zetten in een mooi aanbod. “Dankzij jullie, meiden” zou Elles zeggen.

Wordt vervolgd.

 

Wat is mom in balance?
“Energiek, betrokken en persoonlijk. Meer dan buiten sporten alleen”. 

Elles Janssen
is ‘Mom in Balance Hoofddorp, Duin- en Bollenstreek’. Ik heb het voorrecht gehad met haar te mogen werken. Een oprechte vrouw, vol energie en goede ideeën die zij graag deelt en uitrolt samen met anderen, vanuit hun expertise.

Mom in Balance zelf is een internationale organisatie, lees meer.