Gast Blog: “Hoezo, slecht?”

‘Slechte eigenschappen’, daar heb ik er best veel van. Zo ben ik chaotisch creatief en een enorme flapuit. Ik ben er zo één die dromend parkeert en dan de gehele parkeergarage moet afzoeken naar haar auto.

Die overloopt van goede ideeën en die vol enthousiasme aan dat geniale project begint. Om dit vervolgens niet af te maken doordat ik me heb gestort op dat nieuwe, briljante idee. Vaak denk ik dan zuchtend: “was ik maar een gestructureerde lijnrecht denker. Hoe heerlijk om je zaken altijd op orde te hebben. Om in alle rust ‘in’ de box te kunnen leven. Waar wit gewoon wit is en zwart is zwart. Zonder al die o zo verwarrende grijstinten”.

Tot 9 februari 2016, toen ik nietsvermoedend aanschoof bij de pitch4public. Waar drie professionals vrijwillig kwamen sparren met allerlei chaotische, out of the box denkers zoals ik. Ineens transformeerden die eerder nog zo vervloekte eigenschappen zich tot een schot in de roos. “Huh? Ik blijk een brainstormer, een meedenker, een sparringpartner. En een goeie ook!” Tot mijn verbazing werden mijn dagelijkse imperfecties die avond gretig ingezet en oprecht gewaardeerd. Ik ging huppelend en trots op mijzelf de deur uit.

Een groot man sprak ooit de wijze woorden: “Elk nadeel heb z’n voordeel.” Heerlijk om je te realiseren dat jouw gedachtenkronkels en zijpaden anderen een stap verder helpen. Ik ben fan!

 

Baukje Hessling
Medisch nucleair medewerker

 

Lees meer over de Pitch4Public op 9 februari in Hoofddorp