Thema workshops: onderwijs

Hieronder vind je de 6 thema workshops die met Peper graag geregeld geeft op scholen, kinderdagverblijven en opvang. De workshops duren elk 3 uur.
 
 
Heb je interesse in een workshop? Neem dan gerust contact met ons op. We reageren binnen 48 uur en sturen je graag meer uitgebreide of specifieke informatie toe.
 
 

1. Talentgericht communiceren

Door open te staan voor de talenten achter het gedrag van de kinderen in je klas, creëer je ruimte voor verbinding en groei.

Je bouwt dagelijks aan je relatie en draagt direct bij aan het positief ontwikkelen van (zelf)vertrouwen en sociale vaardigheden. Er ontstaat minder weerstand, meer respect en een ontspannen sfeer in de klas.Je kunt als docent gericht motiveren en activeren zonder harder te werken.(minimaal 4- max 12 deelnemers)
 
 

2. EFFECTIEF MOTIVEREN & ACTIVEREN

Specifiek voor onderwijs professionals die te maken hebben met diverse culturen, religies en leerniveaus. Die ter ondersteuning van hun didactische programma ook dagelijks coaching- en motivatievaardigheden moeten inzetten.

In deze workshop leer je effectief de kern van een probleem bepalen. Jouw behoeften en die van de ander hierin benoemen en samen werken aan een win-win oplossing. Terwijl je bouwt aan je relatie en zelfstandigheid stimuleert.
(minmaal 4 – maximaal 16 deelnemers)
 
 

3. Actief luisteren? Ja, graag!

Wanneer je de vaardigheden hebt om oprecht en zonder oordeel naar een ander te luisteren, ontstaat er vertrouwen en respect in je relaties.

Factoren die de basis vormen voor wederzijds begrip en zelfstandigheid. En een vaardigheid die, wanneer frequent toegepast, onderlinge relaties verbetert en mogelijkheden helder maakt.
(minmaal 4 – maximaal 16 deelnemers)
 
 

4. Weerstand & conflict begeleiding

Je komt er met je collega of met ouders niet uit. Hoe ga je daar als professional mee om? In de klas heb je te maken met energie vretende weerstand. Hoe ga je het gesprek aan, zonder dat die weerstand, een conflict wordt?

Kortom, hoe voorkom je dat je als professional verstrikt raakt in de feiten of in je eigen emoties? Met effectieve communicatie haal je de angel uit elk moeilijk gesprek en leer je hoe je weerstand bij de kern oplost.
(minimaal 4- maximaal 8 deelnemers)
 
 

5. Werken aan teamveiligheid en (zelf)vertrouwen

Heb je een nieuw team? Zijn er veel mensen weggegaan, bijgekomen of hebben er andere grote veranderingen plaatsgevonden? Dan ben je als team vaak op zoek naar rust en veiligheid.

Tegelijkertijd is het vertrouwen in elkaar, de goede afloop en de organisatie sterk afgenomen. Dit is een broedplaats voor stress, conflicten en burn out. Het is daarom zaak om samen direct en gericht aan veiligheid, verbinding en vertrouwen te bouwen. Effectief en met plezier.
(minimaal 4 – maximaal 12 deelnemers)
 
 

6. omgaan met stress in het onderwijs

De werkdruk in het onderwijs is hoog. Je bent veel fysiek bezig en staat de hele dag ‘aan’. In dit werk wordt er constant een beroep op je gedaan. Waarbij je aan het eind van de dag te maken krijgt met ouders en ‘achter de schermen’ werk.

Hoe zorg je dan dat je voldoende energie overhoudt, voor je vrije tijd en de dag van morgen? Door kennis op te doen over stress en inzicht te krijgen in jouw eigen triggers, waarborg je het plezier in je werk. Met de handige tips en truuks ontstaat er weer ruimte voor die magische momenten, waarom jij dit werk ooit bent gaan doen.
 
 

 
Wij zijn groot voorstander van de 80-20 regel en ook deze workshops zitten vol met actie en ervaring. (80% ervaren 20% theorie).
 
 
 
 
 
 
 

Bovendien werken we in de workshops samen met een trainingsactrice uit het onderwijs, waardoor de actie oefeningen gerichter, speelser en effectiever zijn.
 

 
 
Door de intake vooraf en het invullen van een online vragenformulier, kunnen we de workshop inhoudelijk afstemmen op voor jullie specifieke situaties.

Ja, ik wil graag een workshop of meer informatie aanvragen

 
 

Ervaringen

Onlangs heb ik de workshop 'actief luisteren' gevolgd bij met Peper graag. Ik vond de ochtend leerzaam en leuk. Linda legt de theorie duidelijk uit en het werken met een 'echte' actrice is heel waardevol! We hebben een deel van het model van Thomas Gorden behandeld, dat Linda effectief aan ons over kon brengen. Het prikkelde mij zeker om er meer over te leren. Ik heb de geleerde vaardigheden al direct toegepast en mijn collega's over de kracht ervan verteld. Absoluut tot een volgende keer!

Levensloop psycholoog

mei 9, 2017

Een sterk duo. Linda is betrokken, open en creëert een veilige omgeving. Lee-anne zit snel in haar rol en geeft waardevolle feedback.

Social media expert

april 24, 2017

Ik heb inmiddels meerdere workshops en trainingen bij Linda Peperkoorn - Met Peper Graag- gevolgd. Deze zijn erg interactief en vooral leerzaam. Na een training ga ik altijd stuiterend en bruisend van energie en met een hoop handvatten weer naar huis. Linda weet elke keer weer de juiste snaar te raken.

Online Business Manager

mei 9, 2017


 
 
Bellen mag ook 06 199 517 53
Op maandag heeft Linda van 09.00-10.00 telefonisch vraaguur.
Krijg je haar niet gelijk aan de telefoon? Laat dan je naam en nummer achter.
Dan belt ze je zelf terug.
 
Lees hier meer ervaringen.
Of bekijk de coaching trajecten van met Peper graag.