Strengthscope & de talent optimalisatie visie

Wat is Strengthscope®?

Strengthscope® is inmiddels wereldwijd bekend als één van de meest toonaangevende online assessment tools. Het maakt je talenten, sterke kanten en energiegevers inzichtelijk en biedt inzicht in waar jij jouw energie juist verliest.
 
 

Wat is dat eigenlijk, talent?

Een talent of sterk punt is authentiek, geeft intrinsieke motivatie, lichamelijke en geestelijk energie en stelt je in staat tot het doormaken van een steile leercurve.
 

 
Het is bewezen dat wanneer je werkt vanuit je talent je productiviteit en prestaties toenemen.
 
Net als je gevoel van welzijn en je betrokkenheid. Bovendien verlaagt het je kans op een burn-out drastisch door de positieve energie die je ervaart.
 
Ook de waardering die je dagelijks ontvangt in een talentgerichte organisatie draagt hier direct aan bij. Strength based coaches en trainers zoals Linda, spelen hier op in en helpen professionals, leidinggevenden en teams om hun talenten te optimaliseren.
 
Waardoor gebleken is dat de productiviteit stijgt, het verzuim en de uitval daalt en de betrokkenheid en het plezier in het werk toeneemt.
 

 
 

Talentoptimalisatie in teams

De online tools ondersteunen niet alleen individuen in hun professionele en persoonlijke groei. Ook vele toonaangevende organisaties maken nu dagelijks gebruik van Strengthscope® en de talentoptimalisatie strategie.
 
 

Organisaties zoals Facebook, ING, Gemeente Amsterdam, LEGO, Volkswagen, Tesco, Visa en Accenture geven aan resultaten te ervaren zoals

 • een hogere productiviteit en winstgevendheid
 • betere individuele- en teamprestaties
 • verhoging van de duurzame inzetbaarheid
 • minder verzuim & uitval
 • grotere betrokkenheid bij de organisatie
 • grotere betrokkenheid bij de doelstellingen
 • hogere klanttevredenheid
 • medewerkers worden actieve ambassadeurs
 • verlaging van het ongewenste personeelsverloop
 • een grotere talentpool
 • grotere aantrekkingskracht op nieuw talent

 
 
 

Talentoptimalisatie mogelijkheden

De online Strengthscope® tools zijn zeer volledig en divers. Zo zijn er assessments en ontwikkeltools voor:

 • individuen
 • teams
 • leidinggevenden

en voor het bevorderen van werknemersbetrokkenheid.
&nbsp:
Al deze assessments zijn beschikbaar in het Nederlands en in het Engels.
 
Bovendien zijn deze online tools en de bijbehorende strategie tot talentoptimalisatie, wetenschappelijk onderbouwd en als enige vanuit de psychologie officieel erkend in hun toegevoegde waarde.


 
 

Wetenschappelijke onderbouwing

Resultaten uit bijvoorbeeld Gallup (2013) onderzoek in meer dan 140 landen toont aan dat het sturen op zwaktes juist leidt tot zichtbare afname van de betrokkenheid van medewerkers. Wat op zijn beurt een duidelijk negatief effect heeft op de mate van klanttevredenheid.
 
Ander onderzoek toont aan dat de prestaties van medewerkers met 36% stegen wanneer hun leidinggevende de focus legde op hun sterke punten.
 
Dit onderzoek van ‘Corporate Leadership Council5’ werd gehouden onder 90.000 professionals in 135 organisaties.
 
Datzelfde onderzoek toont ook aan dat wanneer leidinggevenden zich op zwaktes en verbeterpunten richtten, de prestaties niet toenamen en zelfs significant met 27% afnamen.
 
 

Waarom Strengthscope® en talentoptimalisatie?

Omdat ze je inzicht bieden in je natuurlijke potentieel, met gereedschap om je persoonlijke kracht en energie optimaal in te zetten en te benutten. Waardoor je:

 • je zelfkennis vergroot
 • beter in staat bent om samen te werken
 • meer plezier hebt in je werk
 • sterker jezelf bent, je hoeft geen rol te spelen
 • betere prestaties levert

Wat je een flinke positieve boost geeft voor je verdere ontwikkeling.
 
 

Hoe werkt de Strengthscope® assessment?

Je krijgt van je coach de link naar je eigen inlog toegestuurd per e-mail. Hiermee open je jouw sessie en kun je direct beginnen met de vragen te beantwoorden. De assessment zelf duurt ongeveer 30 minuten. Nadat je de antwoorden hebt verstuurd door de sessie af te ronden, wordt je profiel berekend en aangemaakt.
 
Via je coach ontvang je een uitgebreid rapport van je persoonlijke talentenprofiel. Dit gebruiken we als vertrekpunt voor de persoonlijke coaching sessie die daar op volgt.
 

 
De resultaten worden dan teruggekoppeld met heldere uitleg en je kunt sparren met je coach over je ervaring en verkregen inzicht. In deze sessie ontvang je van je coach ook extra handvatten om jezelf verder te ontwikkelen, voor optimaal succes.
 
Bekijk hier de officiële Strengthscope® introductie video.
 

 

overzicht van Strengthscope® klanten


 
Naast onze specifieke Strengthscope® diensten, gebruiken we de uitgangspunten van de positieve psychologie en de sterke punten benadering in al onze diensten.

Bekijk hier de met Peper graag diensten.

Grote opdrachten voert met Peper graag uit in samenwerking met andere ervaren, gecertificeerde Strengthscope® trainers en coaches uit de Nederlandse Strengthscope® community.
 
 
 
Bronnen
Strengths community Nederland
Strengthscope.com