Ontspannen met resultaat? Het kan.

Koningsdag. Voor sommigen een dag om te vermijden, voor velen een dag om los te laten. Te genieten van zon (hopelijk), muziek, koopjes en veel uitbundig feesten met elkaar.

Vaak voelde ik me schuldig

Na zo`n heerlijke lummeldag. Helemaal met mijn eigen bedrijf. “Die tijd had ik beter kunnen besteden.” De kater de volgende ochtend, “zo niet handig.” Sowieso ligt het tempo zakelijk gezien ook na een lummeldag aantoonbaar lager. 16 uur dus, die ik niet optimaal had ingezet.

Stiekem verlangde ik dan terug naar mijn studententijd en mijn reizen. Tijden waarop ik niet wist wat de volgende dag zou brengen en ik me graag liet verrassen door de mensen en situaties. Die altijd, als vanzelf voorbij kwamen. Ik heb hier de mooiste avonturen door beleefd en ben op plaatsen gekomen, die ik nooit had kunnen uitstippelen.

 

Nostalgie met een boodschap

Want zoals Paul Loomans van `ik heb de tijd` terecht aangeeft, “die momenten heb je nodig.” Wanneer je niet bewust of strategisch je gedachten aan het sturen bent en ook niet als kip zonder kop de wereld rondrent, kunnen je hersenen veel meer informatie verwerken.

Nou zeg ik niet, ga aan de drank. Want een kater helpt geen enkele hersencel. Wel zeg ik; zorg dat je in je agenda naast al je professionele afspraken elke maand een moment opbouwt om dat te doen, waar jij van houdt. Met de personen die jij belangrijk vindt.

 

Je beker vol houden

Noemt Thomas Gordon dat. Essentieel om persoonlijk effectief te kunnen zijn. Om assertief om te kunnen gaan met lastige situaties en te bouwen aan je relaties. Om kansen te blijven zien en er professioneel te kunnen zijn voor anderen.

Daarom is het belangrijk dat jij jouw unieke kleurcombinatie kent. Dat je weet wat jij wilt en nodig hebt.

“Hmm makkelijker gezegd, dan gedaan”. Absoluut. Ik moet mezelf hier ook geregeld aan blijven herinneren. En toch, als ik geen tijd maak voor de dingen die ik belangrijk vind, voor die redenen waarom ik voor mezelf ben begonnen, dan betaal ik direct de prijs.

Ik ben niet meer gefocust, krijg een kort lontje en zie situaties somberder in dan ze zijn. Onnodig en zonde van de tijd die ik wel bewust in mijn bedrijf stop.

Daarom hoop ik dat jouw koningsdag, top was. Dat je er uit hebt gehaald voor jezelf, wat er voor je in zat.  Met lekker veel niks en heel weinig moeten: tussen de dansende meute, heerlijk solo of lekker klein met elkaar.

 

Koningskans gemist?

Niet mee kunnen feesten? Koningsdag niks voor jou? Plan dan een andere `oplader` in, vandaag. Ook als je wel `los` bent gegaan, goed om te doen. Dan kun je er weer naar uitkijken.

De inhoud van zo`n moment kan veranderen of zelfs verschuiven qua datum. Als je de ruimte inboekt krijgt het bestaanrecht. Een moment voor jezelf, dat er mag zijn.

Voor mij is dat moment onze `roadtrip` langs vrienden. Samen met mijn liefde. Even tijd voor elkaar. Zodat ik opgeladen weer voor je sta en het beste van mezelf in de training en begeleiding kan geven.

En het mooiste is, tijdens of na die momenten heb je vaak de beste inzichten. Vind je ineens de oplossing voor dat ene probleem en heb je wel de energie voor dat telefoontje. Gewoon doen, dus! Koning of niet.

 

P.S. Wil jij professioneel effectief aan de slag? Ook op de lange termijn?
Zaterdag 20 mei geef ik samen met Lee-Anne de 1-daagse basistraining.

Effectief communiceren: sterk staan, met ruimte voor de ander
In deze 8 uur krijg je meer inzicht en vertrouwen. in jezelf en in de ander. Je leert over jouw wensen, grenzen en het effectief communiceren van deze. Zonder je veerkracht te verliezen of je relaties te schaden.

 

Waarom meedoen?
Als jij er klaar voor bent om veerkrachtig te staan. In het leven en in je vak. Om die terugkerende punten waar jij tegen aan loopt anders aan te gaan pakken. Om te bouwen aan de relaties in je leven. Voor jezelf en je organisatie.
Lees meer

 

Bovendien kun je na het volgen van de basistraining, meedoen aan de Master Minds. Dit zijn meerdaagse, intensieve specialisatie trainingen.

 

De Master Minds
Tijdens de Master trainingen werken we gericht, professioneel en met humor aan het je echt eigen maken van de vaardigheden. Je werkt direct en met blijvend resultaat aan verandering en groei, in de door jou gekozen specialisatie.

 

Zo zijn er speciaal voor professioals de Master Minds:
Professionele effectiviteit: teamwerk met resultaat
Persoonlijk effectief: sterk in je relaties

“Een enorme eyeopener, mede door de rollenspellen.”
“Bedankt voor de fantastische cursus”

 

Twijfels? Vragen?
linda@metpepergraag.nl
06 1995 1753

Ik denk graag, vrijblijvend, met je mee.

Natuurlijk mag je dit artikel altijd doorsturen naar die persoon die jij daarvoor in gedachten hebt. Delen op Social media? Leuk!